Klimaat

Orlando is een tropische omgeving en kan tijdens de zomer zeer warm zijn. De temperaturen van april tot oktober schommelen meestal rond 32 graden Celsius (90 graden Fahrenheit), maar de temperatuur kan tijdens juli en augustus stijgen tot 38 graden Celsius (100 graden Fahrenheit). Tijdens de zomer zijn er soms ook stormen meestal in de namiddag die gemiddeld tussen 20 minuten en 1 uur duren. De winter is warm, maar er kunnen koudere periodes zijn en af en toe een beetje vorst is niet ongewoon in december en januari.

Het klimaat in Centraal Florida is dus het hele jaar door zeer aangenaam. De periode met het meeste risico op stormen is het najaar (september-november). Voor een actuele weersvoorspelling of een meer gedetailleerd overzicht van het klimaat kun je terecht op Weer in Florida

klimaat