Praktisch

GSM en Electriciteit

Op de website Electriciteit kan je zien welke adapter je nodig hebt om je electrische apparaten die je van thuis meebrengt te kunnen gebruiken.

Als je je eigen GSM wilt gebruiken in Florida, kun je best vooraf even controleren of je een triple band GSM hebt die ook de in Florida gebruikte frequentie GSM1900 ondersteunt (in Europa worden de frequenties GSM 900 en GSM 1800 gebruikt). Als je recent een GSM toestel hebt gekocht zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn, vermits de meeste “moderne” GSM’s triple band zijn (of zelfs quad band).

Klimaat

Orlando is een tropische omgeving en kan tijdens de zomer zeer warm zijn. De temperaturen van april tot oktober schommelen meestal rond 32 graden Celsius (90 graden Fahrenheit), maar de temperatuur kan tijdens juli en augustus stijgen tot 38 graden Celsius (100 graden Fahrenheit). Tijdens de zomer zijn er soms ook stormen meestal in de namiddag die gemiddeld tussen 20 minuten en 1 uur duren. De winter is warm, maar er kunnen koudere periodes zijn en af en toe een beetje vorst is niet ongewoon in december en januari.

Het klimaat in Centraal Florida is dus het hele jaar door zeer aangenaam. De periode met het meeste risico op stormen is het najaar (september-november). Voor een actuele weersvoorspelling of een meer gedetailleerd overzicht van het klimaat kun je terecht op Weer in Florida

klimaat

Winkels

In een straal van 30 minuten bevinden zich vele shopping malls die iedereen zal doen watertanden. In Mall at Millenia bevinden zich 150 winkels waaronder Chanel, Gucci, Dior, Louis Vuitton, Cartier en Burberry. In de 270 winkels van de Florida Mall kan zelfs de meest doorwinterde shopper een dag wegdromen. Shopping malls Orlando

Voor je inkopen is de shopping mall van Championsgate het meest aangewezen: het bevindt zich op een paar minuten rijden van Providence en er is een ruime keuze aan winkels.

Een interessante website voor uw weg te vinden in Florida, met online kaarten is: http://www.randmcnally.com

Natuurlijk kan je ook altijd terecht bij Google Maps .

Praktisch

Het adres van de villa is 2251 Victoria Drive, 33837 Davenport, Florida.
Via de lokale partner, Contempo, kun je interessante tarieven bedingen bij autoverhuurbedrijven en bedrijven die zich specialiseren in ticketing (Contempo):
– Dollar en Thrifty : autoverhuur
– KGS (Kissimmee Guest Services): tickets
Er is ondermeer de mogelijkheid om een flexticket te kopen. Dit is een gecombineerd ticket tegen voordelig tarief.

In gespecialiseerde reisboekwinkels vindt je alle mogelijke reisboeken en -gidsen:
Atlaszanzibar in Gent of de blauwe planeet in Antwerpen
Reisboekhandel.nl: in 7 steden in Nederland